вторник, 9 октября 2012 г.

БІОМЕДИЦИНА. КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ.

БІОМЕДИЦИНА.  

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ.

Чисельність населення України постійно зменшується, ми втратили вже приблизно 10% тільки за останні 10 років.неТрадиційна медицина завжди була екологічною, бо завжди шукала причини захворювань саме в особливостях антропоекологічних систем. Ось тільки врахувати діалектичну зв'язок людини і середовища її проживання не завжди вдавалося. Ось чому і з'явилися різні напрямки сучасної медицини, які, власне, і можна класифікувати по їх відношенню до причинно-наслідкового зв'язку хвороби з умовами життя людини.Найбільша група медиків споконвіку намагається не "лікувати" причину, а бореться з наслідком, симптомами хвороби.Та, на щастя, з кожним роком збільшується група лікарів, які інтуїтивно опанували, застосовуваним в науці і техніці системним аналізом, і намагаються намітити стратегію лікування захворювання, виходячи з причин хвороби. як кажуть: "Дивись у корінь!"

Саме ця друга група визначила два найбільш перспективних напрямки, засновані на використанні системного підходу:Підвищення опірності організму за рахунок активації його імунної системи, використання принципів так званої імунотерапії. Використання величезних резервів пристосовуваності організму, його адаптаційних механізмів.Найбільш важливою тенденцією розвитку сучасної медицини, є розвиток якихось нових напрямків і технологій, що мають в своїй основі не які-небудь конкретні одиничні препарати, а грунтуються на раніше не відомих загальних закономірностях.Як правило, всі наші хвороби взаємопов'язані: одна тягне за собою іншу, та - третю і т. д. А ось лікують зазвичай кожну хворобу окремо. І часто лікування одного захворювання посилює інше. Постає питання - Чи можна лікувати хвороби комплексно?У середині 70-х років минулого століття швейцарський вчений Ернс, прагнучи пояснити ряд принципових суперечностей імунології, запропонував нову теорію імунітету. Суть цієї теорії зводиться до того, що, реагуючи з одним патогенним агентом, організм запам'ятовує не тільки його, але і десятки інших, подібних до чинного. Завдяки цьому в організмі формується велика мережа інформаційних копій або моделей патогенів, імунних радикалів або груп. Інформаційні моделі, які зберігаються в імунній пам'яті - це внутрішні образи, уявлення самого організму від усіх зовнішніх хворобливих впливах. Імунітет особливо ефективний проти тих хвороботворних впливів, з якими він знайомий. На цій підставі широко відомі і застосовуються щеплення (більше про щеплення ТУТ). Наявність імунних моделей і образів озброює організм на всі випадки життя, щеплення його краще підготовляють. Отримання імунних моделей штучним шляхом і введення їх в організм з лікувальною метою дозволяє проводити тонке налаштування імунітету цілеспрямовано, змінюючи його при різних захворюваннях і станах. Однак проблема використання таких імунних препаратів гальмується складністю і громіздкістю їх отримання.

ДОПОМОЖИ СОБІ САМ!


Хочеться повторити - як часто повторюють прихильники здорового способу життя:"Пацієнт, зрозумій себе і допоможи собі сам. Пам'ятай, що організм - найкращий лікар!"Сила організму не тільки в імунній пам'яті, але і в гнучкості і пристосовності - в адаптації.Отже, сучасна неТрадиційна медицина освоює системний аналіз і намагається лікувати не наслідки - симптоми, а причини хвороби. А ще б краще взагалі не лікувати, а попереджати хворобу. Цим займається превентивна медицина, і це поки відноситься до вищого пілотажу медиків. Не викликає сумнівів, що превентивні заходи для медиків - головні, бо пора займатися не хворобами, а здоров'ям людини.Але це довгий процес, тому згадаємо не тільки про резерви імунітету організму, але і про резерви його адаптації та реабілітації, резерви здоров'я.На жаль, не існує універсального методу оздоровлення. Потрібно створення цілісної системи підтримки здоров'я, вжиття заходів щодо адаптації населення до сформованих об'єктивних
умов існування (як екологічних, так і соціальних).Системний аналіз складної системи "людина - виробництво - середовище проживання" показав, що для забезпечення виживання людини, екологізацію промислового і сільськогосподарського виробництва слід проводити одночасно з налаштуванням і відновленням адаптації організму до умов життя в екологічно несприятливих умовах. Основними етапами цієї адаптації є як малодоступні нам, так і цілком здійсненні заходи:
  1. Запобігання та зведення до допустимого мінімуму надходження промислових токсичних речовин в організм людини - це завдання вирішується методами екологізації виробництва, охорони праці та техніки безпеки.
  2. Стимуляція виведення з організму токсичних речовин, ця задача може успішно вирішуватися за допомогою методів комплексного очищення організму.
  3. Загальне зміцнення організму, підвищення його адаптивності (стійкості й опірності) в умовах впливу шкідливого ​​навколишнього середовища, оздоровчі підтримуючі заходи.
   Забруднення зовнішнього середовища породжує забруднення середовища внутрішньої. Тому постійна робота по очищенню внутрішнього середовища організму є не менш важливою, ніж діяльність по очищенню зовнішнього середовища.  Порушення внутрішнього середовища викликаються хронічною інтоксикацією. Вона залежить не тільки від зовнішнього забруднення.  Схематично причинно-наслідковий ланцюжок виглядає наступним чином:  фактори, що порушують стан внутрішнього середовища - гомеостаз ("Екологічні отрути" + радіація + дефекти харчування і побуту + систематичний стрес + деякі шкідливі звички + інші фактори) - порушення обміну речовин - утворення аутотоксинів - розвиток аутоінтоксикації - алергічні прояви ендоекологічної хвороби.   Завдання звільнення організму від токсинів ускладнюється необхідністю видалення не одного - двох отруйних речовин, а десятків, що  утворили в організмі непередбачуваний за складом і властивостями отруйний коктейль за все наше "бурхливе" життя.
    Не будемо зупинятися на таких методах активної медицини, як гемосорбція, діаліз і пр. які, загалом, не часто використовуються з метою реабілітації та адаптації людини до високих техногенних навантажень.Завдання виведення з організму токсичних речовин можна вирішити відомими методами очищення за допомогою сорбентів і комплексонів та інших продуктів натурального походження. І так само системним використанням блоку програм БРТ-очищення або еферентної БРТ.  Продовження ЧИТАЙТЕ ТУТ: Використання біорезонансу в медицині.

З повагою,
Ярослав Щербина
директор з розвитку
КОЦ "Цілитель" м. Львів, пл. Петрушевича, 3 оф. 308
+38 (032) 253 08 95
+38 (063) 303 48 11
+38 (050) 188 07 38
+38 (097) 196 85 07
e-mail:celitel87@i.ua
skype:celitel87
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий