воскресенье, 7 октября 2012 г.

Чому ліки не допомагають?! ...


Лікарі всього світу б'ють на сполох: незамінні в сьогоднішній медицині антибіотики вже не так ефективні, як раніше. Вживаючи їх за показами і без, ми і самі, зокрема, спровокували складну ситуацію: організм людини все частіше не реагує на лікування антибіотиками.
Наші помилки
Галина Холмогороваст. науковий співробітник ДНІЦ профілактичної медицини, к. м. н., експерт Ліги здоров'я нації:



- Припустимо, лікар призначає лікуватися 10 днів. У пацієнта ангіна фолікулярна, її дійсно треба лікувати антибіотиком. А людині через три дні стало краще: горло перестало боліти, набряклість пішла. Він говорить: «А навіщо я буду пити антибіотик?» Він погодував свої мікроби антибіотиками, недолікувався як слід, кинув лікування. У нього в організмі залишилися ті мікроби, які придбали стійкість до цих антибіотиків.
Інша помилка: люди антибіотиками лікують навіть нежить. Але вірусні захворювання (ГРИП) ні в якому разі не можна лікувати антибіотиками! Вірус грипу знаходиться всередині клітини, а антибіотики циркулюють в організмі тільки в позаклітинній рідині - там, де знаходяться бактерії та інші мікроорганізми. Безконтрольне споживання антибіотиків і їх дешевизна призвели до того, що люди по кожній дрібниці приймали антибіотики і годували своїх мікробів. А мікроби розмножуються дуже стрімко і мутують дуже швидко. Якщо людина убив 99,9% мікробів і залишив хоч 0,1%, на яких не подіяв цей антибіотик, той стрімко розмножується і передає матеріал стійкості до антибіотиків.
Увага: стійкі до антибіотиків мікроорганізми стають все більш агресивними!
І якщо раніше деякі захворювання можна було вилікувати одним уколом, то тепер потрібен тривалий курс лікування.
Фармакологічна стійкість
Стійкість до ліків - етап еволюції. Лікарсько стійкі мікроорганізми не гинуть під впливом протимікробних препаратів. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), через появу нових типів стійких мікроорганізмів багато інфекційні хвороби можуть вийти з-під контролю і поширитися по світу. До розвитку лікарської стійкості призводить не тільки неправильне і надмірне використання антибіотиків, а й недостатня їх вживання при лікуванні.
Застосовуйте їх розумно
Сюзанна Якабдиректор Європейського регіонального бюро ВООЗ, Копенгаген:
- Ще 70 років тому Флемінг, який відкрив пеніцилін, попереджав, що до нього в майбутньому виробиться стійкість бактерій і ефективність препарату поступово зійде нанівець. Це час настав. Причиною того, що антибіотики втрачають свою ефективність, стало неправильне їх використання. Іноді їх невірно призначають лікарі, але частіше самі пацієнти приймають їх без серйозних на те показань. Антибіотики - ліки дійсно сильні і часто допомагають усунути саме причину хвороби, але застосовувати їх потрібно тільки при лікуванні бактеріальних (не вірусних!) Інфекцій і тільки за рекомендацією лікаря. Інакше настане момент, коли антибіотики перестануть діяти зовсім і ми не зможемо побороти за їх допомогою бактеріальні інфекції.
Отто Карс
відділ інфекційних хвороб, лікарня університету Упсали, Швеція:
- Поки медицина вибудувана на доступності антибіотиків. Неймовірно, але в США в аптеці антибіотики можна отримати навіть безкоштовно після покупки ліків на певну суму. Застосовуючи антибіотики без контролю лікаря при простих простудних захворюваннях, ми допомагаємо нашому організму виробити стійкість до них. А це значить, що в ситуації, коли ці ліки будуть життєво необхідні, вони вже не подіють. А адже за допомогою антибіотиків можливо провести трансплантацію органів, хіміотерапію, здійснити догляд за недоношеними дітьми. А розробка нових препаратів йде повільно.
Увага: є й інша негативна сторона безконтрольного вживання антибіотиків. Придушення природної мікрофлори дає нестримне зростання грибкових інфекцій.
Довідка
«Антибіотик» в перекладі з грецького означає «проти життя». І дійсно, антибіотики діють проти крихітних живих істот - мікробів. Відкриття в минулому столітті шотландським бактеріологом Олександром Флемінгом першого антибіотика (пеніциліну) позначило початок нової ери в медицині. До цього люди часто вмирали від мікробних інфекцій. Антибіотики дали можливість пригнічувати або уповільнювати ріст хвороботворних мікроорганізмів.
Це може кожен
Лікарі закликають нас:
1 Не застосовуйте антибіотики при появі симптомів звичайної застуди. Набагато корисніше будуть чай з лимоном, тепло і спокій.
2 Не лікуйтеся антибіотиками самі, без контролю фахівця, не купуйте їх без рецепта лікаря. Самі ви не тільки не зможете поставити точний діагноз, але і підібрати потрібні ліки, враховуючи показання та протипоказання, побічні ефекти, сполучуваність з іншими препаратами і так далі. Самолікування тільки «змазує» картину захворювання, так що з ним у результаті важко впоратися навіть фахівцеві.
3 Взявшись за лікування антибіотиками, доведіть його до кінця, суворо виконуючи приписи доктора. Лікування від разу до разу або кинуте на півдорозі потрібного результату не дасть - хвороба повернеться.
4 Дотримуйтесь правил особистої гігієни, частіше мийте руки. Там, де гігієна порушена, швидко поширюється стафілокок - бактерія, стійка до багатьох антибіотиків.
Вихід є!

Нещодавно стартувала Всеросійська освітньо-профілактична програма «Промивання носа - бар'єр для вірусів», спрямована на зниження захворюваності на грип і ГРВІ, алергічними риніти. В основі методики промивання носа лежить той факт, що вірусам і бактеріям для проникнення в організм необхідно 4-8 годин, і якщо встигнути за цей час їх фізично усунути (за допомогою промивання), хвороба просто не розвинеться. На думку незалежних експертів, захворюваність на ГРВІ та грип у людей, щодня проводять процедуру повного об'ємного промивання носа, знизилася в 3 рази. За словами заст. головного лікаря ФГУЗ «Центр гігієни і епідеміології Свердловської області» Віктора Романенка, ця гігієнічна процедура повинна ввійти в побут людей, як щоденне чищення зубів (колись і це було дивиною).

P.S. До впливу біорезонансу у мікробів
стійкість не виробляється  і в цьому його істотна перевага! (див. Биорезонанс и ЭМТ – миф или реальность XXI века?..)

Комментариев нет:

Отправить комментарий